Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Από τη διαμαρτυρία στο Σταδίου στις 29/11 για τη μη καταβολή του επικουρικού

Δεν καταβλήθηκε το επικουρικό στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας για το μήνα Δεκέμβρη 2017 με απόφαση του διοικητή Φραγκιαδάκη, υλοποιώντας εντολές του ΤΧΣ και τις κυβερνητικές συμφωνίες με τους δανειστές.
Μια απόφαση που γράφεται με μαύρα γράμματα στην αντεργατική πολιτική της Εθνικής Τράπεζας. Η τράπεζα αφού έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση και εκμετάλλευση των αποθεματικών του ΛΕΠΕΤΕ τώρα αρνείται την  υποχρέωσή της να καταβάλλει την εργοδοτική εισφορά στο λογαριασμό εγγυημένων παροχών. Δεν διστάζει να αποδεικνύεται αφερέγγυα απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες σε οικονομικό αδιέξοδο. Μας κλέβουν τις εισφορές, μας στερούν τις συντάξεις. Δεν θα τους περάσει. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση. Δεν θα αφήσουμε την υπεράσπισή τους στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μας έφτασαν εδώ. Σήμερα Τετάρτη μετά τη μη καταβολή της επικούρισης έγινε έξω από το Κατ/μα Σταδίου η πρώτη διαμαρτυρία χωρίς τη μεσολάβηση των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

 




Και έξω από το Κεντρικό στις 4 μμ που οι εκπρόσωποι των ΔΣ ΣΥΕΤΕ, ΣΣΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ συναντήθηκαν με τον διοικητή Φραγκιαδάκη.